Работилница за енергетска ефикасност

26

Работилница на тема Енергетска ефикасност во рамки на Платформата за енергетска ефикасност се одржува денеска во Скопје.

На истата ќе учествуваат министерот за економија Беким Незири заедно со претседателот на Управниот одбор на ЕВН, Штефан Петер и директорот на Агенција за енергетика на Република Македонија Александар Дуковски.

Оваа година работилницата се спроведува под мотото Енергетска ефикасност на дело, со која продолжуваат активностите во рамки на Платформата за енергетска ефикасност, што ја спроведуваат ЕВН и Министерството за економија.