Renault, Nissan и Mitsubishi во иднина би можеле да се спојат

14

Фото: Pixabay

Производителите на автомобили Renault, Nissan и Mitsubishi во иднина би можеле да разговараат за спојување, изјави Жан Доминик Сенард, главен извршен директор на францускиот производител на автомобили.

“Овие расправи околу капитално спојување се направени пред некое време, а дури неодамна го видоа светлото на денот на драматичен начин“, вели Сенард, а пренесува Reuters.

Засега компаниите работат на оптимизирање на заедничкото сојузништво. Овие три компании станаа стратешки партнери во 1999 година и имаат скоро 450.000 вработени.