Реплек ја заврши 2014 со добивка од над 109 милиони денари

2

replek

Компанијата Реплек прокнижи позитивен финансиски резултат на крајот на годината во висина од 109.910.000 денари, покажува неконсолидираниот биланс на успех, објавен на Македонска берза.

Добивката една година претходно беше во висина од 130.695.000 денари.

Приходите од продажба на крајот на 2014 година се во вредност од 421.098.000 денари, од кои сите се реализирани на домашен пазар.