Салон 5: Ресторан во стан за да се почувствува вистинска домашна атмосфера

98

salon 5 1

Минатата година во Белград се појави необичен концепт со едноставно име Салон 5. Се работи за ресторан во стан, чиј интериер ја отсликува богатата естетика од 50-тите, 60-тите и 70-тите години од минатиот век, пишува порталот vizkultura.

salon 5 2

Во овој ресторан не се служи еден од најпознатите пијалоци Coca Cola. Посетителите може да уживаат, но и да си купат слики од познати сликари или од млади и надежни уметници од белградската сцена.

salon 5 3

Ресторанот, како што се наведува, има за цел да ѝ пркоси на класичната угостителска понуда.

salon 5

Сопственик на овој оригинален ресторан е Никола Наранчиќ, кој претходно работел во Болоња, но идејата за ваков ресторан го вратила назад во родниот крај.