Сè повеќе големи играчи се свртуваат кон криптовалутите

59

Извршниот директор на глобалната инвестициска компанија Skybridge Capital предвидува дека крипто-пазарите ќе забележат поголем институционален интерес во следните 12 до 18 месеци.

Во новата епизода на „The Best Business Show“, Ентони Скарамучи му кажа на водителот Ентони Помплијано дека повеќе институционални инвеститори најверојатно ќе се приклучат на крипто-пазарот, додека регулаторите ќе се движат кон отстранување на бариерите за купување и поседување дигитални средства.

„Ќе дадам смело предвидување, Ентони. Мислам дека ќе има институционални интереси во следните 12 до 18 месеци затоа што веќе го проверивте регулаторното поле и оваа проверка ќе ги наведе институциите да кажат: „Еј, треба да поседувам дел од тоа. Треба да го разберам, а како вели Џорџ Сорос? Тој вели: „Инвестирај, па истражувај подоцна“.

Скарамучи ја разгледува можноста БТК, кој моментално се тргува околу 62.750 долари, да се врати на 50.000 долари, но тој вели дека најголемата криптовалута најверојатно ќе достигне шест цифри откако американската Комисија за хартии од вредност ја одобри првата серија на биткоин фјучерси. (ЕТФ).

„Веројатно ќе достигне 150.000 долари во следните 12 месеци. Јас ќе се држам до мојата претходна ценовна цел што ја споделив со вас во нашиот SALT разговор кога бевте на мојот подкаст. Мислам дека ќе биде сто илјади до крајот на годината“, истакна тој.