Се повлекува извршниот директор на Sainsbury’s

7

Британскиот ланец на супермаркети, Sainsbury’s објави дека извршниот директор Мајк Коуп си заминува од позицијата, пренесува ВВС.

Коуп беше на оваа позиција скоро шест години, а во тоа време се случи и неуспешниот обид за преземање на конкурентот Asda. На местото на Коуп ќе дојде Сајмон Робертс, кој е главен за трговија на мало.

“Ова за мене лично е многу тешка одлука. Никогаш не е вистинско време за повлекување, но како што се развива нашиот бизнис и индустријата, тогаш верувам дека сега е вистинско време за мојот наследник“, изјави Коуп.

Тој ќе ја отстапи позицијата на крајот на мај, а ќе се пензионира во јули.

Фото: Facebook