Шиба Ину пропадна – продадени над 14 милијарди долари

23

Во четвртокот, токенот Shiba Inu (SHIB) повторно падна, одалечувајќи се уште повеќе од неговиот историски максимум од 0,000088 долари, кој беше достигнат едвај минатата недела.

По значителното зголемување на крајот на октомври, цената на токенот е на надолна траекторија во текот на изминатите неколку дена. Конкретно, SHIB загуби вкупно 14,84 милијарди долари, при што средствата паднаа од 44,57 милијарди долари на 28 октомври на 29,73 милијарди долари на 4 ноември.

Во моментот на објавување, Shiba Inu се тргува за $0.00005248, што е пад од 6.27% во изминатите 24 часа, според CoinMarketCap.

Во последно време се изразува загриженост за мнозинските носители на SHIB. Само десет луѓе поседуваат приближно 71% од токените за криптовалути, а еден од нив наводно пренесува значителна сума пари низ блокчејнот.

Еден „кит“ префрли 40 трилиони токени (што е еквивалентно на приближно 2,3 милијарди долари) од еден паричник и го подели на четири други паричници. Ова предизвика шпекулации дека китот, кој и да е, се подготвува да го ликвидира својот имот.

Доколку е тоа така, останува нејасно дали активноста на портфолиото е поврзана со ова.