Shiba Inu (SHIB) постави нов рекорд

99

Shiba Inu сега е на половина пат да отстрани уште една нула од својата цена и штотуку го надмина Nissan во вреднувањето. Цената на Shiba Inu (SHIB) во моментов продолжува да поставува нови рекордни вредности од над 0,00005450 долари, според податоците од CoinMarketCap.

Со пазарна капитализација на криптовалутата од повеќе од 21 милијарда долари, Shiba Inu сега е поголема од јапонскиот производител на автомобили Nissan (19,9 милијарди долари) и јужнокорејската технолошка компанија LG Electronics (19,88 милијарди долари).

Меме монетата порасна за 87% само оваа недела, продолжувајќи ги своите значителни добивки.

Прашањето за котација на SHIB беше многу дебатирано од заедницата пред обраќањето за профитот на Robinhood за третиот квартал.

Сепак, компанијата не успеа да го разјасни прашањето и покрај очекувањата на инвеститорите. Извршниот директор Влад Тенев рече дека апликацијата за тргување „внимателно“ ги оценува новите монети.

„Се чувствуваме многу, многу добро за монетите што моментално ги котираме на нашата платформа, а за сите нови монети што ги додаваме, сакаме да се чувствуваме исто, ако не и подобро“, вели тој.

Акциите на Robinhood паднаа за повеќе од 8% откако компанијата откри дека нејзината заработка од криптовалути паднала за 78% – повеќе од очекуваното.

Апликацијата за онлајн тргување направи само 51 милион долари во трансакции со криптовалути, од 233 милиони долари во претходниот квартал.