Што купуваат етереум-китовите во моментов?

106

Најголемите етереум-китовите акумулираат Chainlink (LINK) и колекција на алткоини за децентрализирано финансирање (DeFi), додека крипто-пазарите покажуваат знаци на стабилност.

Според блокчејн тракерот WhaleStats, топ 100 етереум-китови моментално се најзаинтересирани за три стабилни монети и повеќе од половина дузина алткоини, со Chainlink на седмото место со просечен влез од 990 долари за 130 LINK токени.

Китовите повторно се „нуркаат“ во секторот DeFi, особено во платформата за крипто-заеми NEXO, како и во UMA, платформа дизајнирана да им овозможи на програмерите да градат синтетички средства.

Осми на листата е Maker (MKR), менаџерски токен кој поддржува DAI, стабилна монета дизајнирана да се врзува за едно со американскиот долар. Китовите земаа во просек 0,55 MKR за 855 долари.

Стабилниот токен ориентиран кон монети за децентрализирана размена на валута Curve Finance (CRV) се рангира на деветтото место, при што секој кит добива во просек 200 CRV токени за 282 долари.

Последното средство во топ 10 е Gala платформата (GALA), при што ETH китовите добиваат во просек 2.499 GALA за 230 долари.

US Dollar Coin (USDC) и Tether (USDT) се двете најкупувани стабилни монети меѓу ETH комплетите, проследени со пропадната стабилна монета TerraUSD (UST).

Самиот ЕТН е рангиран на второто место, при што китовите трошат во просек 336.737 долари за да соберат 158 токени на Еthereum.