Signal има огромен пораст во бројот на корисници

16

Апликацијата за испраќање пораки, Signal, добила огромен пораст во бројот на корисници по промената на правилата кај конкурентната апликација WhatsApp и сака да вработи уште лице бидејќи има план да ја зајакне службата и инфраструктурата.

Заедно со Telegram, Signal доби поголема популарност поради промена на правилаа што важат кај WhatsApp, коишто наскоро ќе побараат корисниците да ги споделат своите податоци со Facebook и Instagram, пренесува Ројтерс.

Telegram соопшти дека има над 500 милиони активни корисници во светот.

Фото: Signal.org