Скопско одбележува 95 години постоење

0
0

Пивара Скопје лансираше нова комуникациска платформа со којашто започнува одбележувањето на 95-годишнината на носечкиот бренд во своето пивско портфолио, стои во соопштението.

“Скопско поседува особина да им помага на луѓето полесно да ги надминат разликите, да го пронајдат она што ги спојува и да креираат заеднички моменти на среќа и радост. Сметавме дека 95-годишнината е одлична можност одново да го истакнеме ваквиот уникатен карактер на Скопско и неговата моќ да го поттикне заедништвото и да ги потсети луѓето на најдоброто што го нуди животот“, објаснува Надица Николоска, бренд менаџерка во Пивара Скопје.

“Да се создаде и развие идентитет на производ како Скопско и тој да израсне до ниво на бренд икона неопходни се обемни и континуирани вложувања во најсовремена технологија, како и големо знаење, вештини, креативност и многу љубов на генерации луѓе во Пивара Скопје кои со децении посветено работат да го одржат високиот и постојан квалитет, уникатен вкус, изглед и свежина на Скопско. Истовремено, одржувањето на лидерската позиција, покрај почитување на трацицијата, се темели и на постојани иновации во согласност со глобалните трендови и вкусовите на потрошувачите. На овој начин Скопско успева да ја одржи високата доверба што ја има кај потрошувачите и во заедницата“, вели Ламбро Патче, менаџер за односи со јавност и комуникации во Пивара Скопје.

Преку континуираните вложувања и новините што ги воведе на пазарот во изминатите 95 години, Скопско значајно придонесе за развојот на пивската култура и на домашната пивска индустрија во целина.

Во изминатите неколку години, предводничката улога на Скопско на домашниот пазар беше потврдена со појавувањето на неколку бренд-екстензии, како што се: Скопско Радлер, Скопско Цреша, Скопско Темно, Скопско Smooth и Скопско Нефилтрирано. Дополнително, за високата репутација што ја има Скопско придонесува и поддршката што брендот со децении ја обезбедува за развојот на спотот, културата, уметноста и останатите значајни општествени сегменти.