Солана е добро позиционирана – што да очекуваме?

44

Цената на Солана (СОЛ) се обиде да се пробие над портокаловата надолна линија минатиот петок. Ова искуство беше поткрепено со позитивниот ефект од подемот на водечката криптовалута.

Бидејќи трендот на пораст и индексот за релативна сила (РСИ) не се блиску до прекумерно купување, очекувајте дека пробивот се уште ќе ги фаворизира „биковите“ и понатамошниот пораст на Солана.

Цената на СОЛ го фаворизираше растот и ја искористи нагорната динамика на Биткоин за да ја прекине портокаловата надолна линија од 175 долари. Но, пробивот се претвори во мала стапица за бикови и цената падна.

Купувачите немаат причина да не ја додадат Солана во нивното портфолио. Очекувајте записи од $ 57 – $ 158, што ќе создаде момент за напредок повторно, при што првата цел е $ 180 за краткорочна заработка.

Ако SOL достигне $ 180, ова може да биде пресвртна точка. Ако цената на Биткоин достигне нови височини, очекувајте некои позитивни ефекти врз ценовната акција на Солана.

Ако линијата на нагорни трендови не држи, очекувајте пробив околу 145 долари. Понатамошен пад може да го насочи средството до 130 американски долари, со повторен тест на дното во октомври.

Чувството на пазарот може да се сврти на друг начин ако Биткоин започне со корекција.