Стаклена куќа околу дрво како место за размислување

5

1Рускиот дизајнер Аибек Алмашов од дизајнерското студио A. Masow, за потребите на клиентот гради стаклена куќа околу дрво.

2Оваа куќа треба да овозможи спиритуален и креативен развој на клиентот што сакал место каде што ќе може да седне со пријател и да дискутира за идеи.

5Стаклената куќа се наоѓа длабоко во шумата Алмату, Казахстан и е висока 12,19 метри.

3Кога ќе биде готова, стаклената куќа ќе чини 375.000 долари.

4