Странските инвестиции годинава за 42 милиона евра поголеми од лани

14

Странските директни инвестиции во Македонија во периодот јануари-јули 2013 година достигнале 130,5 милиони евра, што е за 42 милиона евра повеќе од лани.

Како што соопшти Народната банка на Република Македонија, во јули годинава странските СДИ изнесувале 29,1 милион евра.