Светлата на Бродвеј изгаснати до мај 2021 година

187

Театрите на Бродвеј ќе останат затворени до крајот на мај 2021 година, објави здружението Broadway League, поради пандемијата со новиот коронавирус.

Театрите во Бродвеј се затворија на 12 март, илјадници луѓе останаа без работа, а штетата се проценува на милиони долари.

“Со речиси 97.000 работници, чија егзистенција зависи од Бродвеј и годишниот приход на град Њујорк, обврзани сме повторно да отвориме откако ќе се создадат услови за тоа, изјави претседателката на здружението Бродвеј лица, Шарлот Сент Мартин.

Фото: Pixabay