Телевизор тежoк 907 килограми, вреди 1,7 милиони долари

23

Компанијата LG Electronics објави нова серија дисплеи Direct View LED (DVLED) кој според CNET, чини неверојатни 1,7 милиони долари и тежи повеќе 900 килограми.

Компанијата претходно ги има намени овие екрани за комерцијални простори, но тие ќе бидат достапни и за други клиенти со доволно длабок џеб, пишува The Verge.

Очигледно, домашните кина со екрани од оваа големина нема да се вклопат во многу домови, а ограничената употреба најверојатно ќе има врска со новата технологија што ја користат овие екрани.