Топ 10 криптовалути за оваа година

59

Како никогаш криптовалутите добија на популарност иако  во светот се “рударат“ години наназад. Тие делуваат слично како акциите – се купуваат по една цена, се продаваат по друга и разликата што ќе се оствари претставува профит.

Порталот Howmuch.net направи анализа на цените на криптовалутите од почетокот на годината и состави листа на оние со најголем процент на добивка.

Листата изгледа вака:

Binance +777,39%

Dogecoin +700%

Cardano +616,7%

Polkadot +380,63%

Stellar +307,69%

Chainlink +192,5%

Ethereum +168,36%

Tezos +166,5%

Vechain +150%

Bitcoin +95,21%

Фото: Pexels