Топ листа на Форбс: Највлијателните инфлуенсери кои создале империи

45

Инфлуенсерите денес имаат огромно влијание на интернет небото, а благодарение на ова влијание некои создадоа империја.

Нивната привлечна, често чудна содржина ја консумираат милиони – а водечките светски брендови со задоволство трошат милиони за да ја спонзорираат.

Топ 50 создавачи на интернет содржини на Форбс собраа вкупно 1,9 милијарди следбеници на Инстаграм, ТикТок и Јутјуб. Вкупно, тие заработиле 570 милиони долари во 2021 година, а нивната просечна возраст е 31 година.

Податоците за заработката се за календарската 2021 година и се проценки на Форбс:

Ви ги пренесуваме првите пет места од листата на Форбс на највлијателни инфлуенсери денес:

1. Џими Доналдсон (MrBeast)
Заработка во 2021 година: 54 милиони долари

Вкупно следбеници: 162 милиони

Оценка за претприемништво: 3

2. Чарли Д’Амелио
Заработка во 2021 година: 17,5 милиони долари

Вкупно следбеници: 203,7 милиони

Оценка за претприемништво: 3

3. Александра Купер
Заработка во 2021 година: 20 милиони долари

Вкупно следбеници: 3,6 милиони

Оценка за претприемништво: 3

4. Елиот Тебеле
Заработка во 2021 година: 30 милиони долари

Вкупно следбеници: 20,1 милиони

Оценка за компанијата: 3

5. Ема Чембрлен
Заработка во 2021 година: 12 милиони долари

Вкупно следбеници: 27,6 милиони

Оценка за компанијата: 3

Целосната листа на Форбс погледнете ја ТУКА.