Translatotron – нова алатка за превод од Google

13

Google има нова алатка за превод Translatotron, што според компанијата е прва алатка што може директно да преведе говор од еден јазик во друг, одржувајќи го гласот и каденцата на говорникот.

Оваа алатка нуди посебна технологија, чиј резултат е многу побрз превод, со помали шанси нешто да “се изгуби“ при процесот.

Преведениот глас звучи помалку роботски, но ефикасно демонстрира одредени елементи од гласот на говорникот.

Фото: Google