Цените на нафтата надминаа 68 долари

5

Цените на нафтата на меѓународни пазари достигна ниво од 68 долари бидејќи трговците се охрабрени од ублажените мерки во САД и настојувањата на Европа да ги врати туристите паралелно со забрзано вакцинирање на граѓаните против коронавирус.

На лондонскиот пазар барел нафта поскапе за 86 центи и изнесуваше 68,42 долари, додека на американскиот пазар со барел нафта се тргуваше по 65,25 долари или за 77 центи повисока цена.

Фото: Freepik