Тутунски комбинат со загуба од 118 милиони денари ја заокружи минатата година

4

Tutunski_kombinat

Загуба од 118.423.000 денари оствари Тутунски комбинат од Прилеп во 2014 година, покажува билансот на успех, објавен на Македонска берза.

Тутунски комбинат прокнижи загуба од 102.739.000 денари во 2013 година.

Вкупните приходи од продажба во 2014 година се на ниво од 29.778.000 денари, додека една година претходно тие беа во вредност од 29.366.000 денари.