Uber планира да влезе во Словенија

3

uber-taxi-580x371

Американската компанија за превоз на патници Uber планира да се прошири во Словенија, изјави генералниот менаџер за југоисточна Европа, Давор Тремац, јавува словенечката агенција STA.

Тремац се надева дека Uber ќе почне со работа во Словенија до крајот на оваа година и не очекува посебен отпор, пишува Seebiz.

Uber минатата година влезе на хрватскиот пазар и според Тремац, искуството им е позитивно.