УЈП ги промовира новите даночни услуги за персонален данок

2

ujp

Управата за јавни приходи (УЈП) ги претстави новите електронски услуги за персонален данок, стои во соопштението.

Овие нови даночни услуги овозможуваат поедноставување на постапките, како и намалување на административниот товар за пријавување и плаќање на данокот од страна на компаниите и граѓаните.

Во услугата е – Персонален данок, како што се наведува, се вградени најдобрите европски практики.