УЈП ја објави последната листа на должници за оваа година

1

ujp

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави листата број 12 за долгови доспеани до 31-ви август и неплатени до 30.11.2017 година. долговите се по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

Вкупниот износ на долгот за физичките лица и самостојни вршители на дејност е повисок од 120.000 денари, додека кај правните лица тој износ е над 300.000 денари.