УЈП ја објави втората листа на должници

3

ujp

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави втората листа на должници за оваа година, којашто се однесува за долгови доспеани до 31.10.2016 и неплатени до 31.01.2017 година.

Долговите се по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини. Физичките лица и самостојните вршители на дејност кои се најдоа на оваа листа имаат долг повисок од 120.000 денари, додека кај правните лица тој износ надминува 300.000 денари.