Велосипедизам во дигиталната ера: Првиот велосипед со ChatGPT

27

Компанија во индустријата за велосипеди смисли генијално решение за досадни и долги возења. Urtopia, чија мисија е суштински да ја промени иднината на урбаниот транспорт, го воодушеви светот на настанот EUROBIKE 2023 со откривањето на својот револуционерен производ: е-велосипедот. Првиот е-велосипед е велосипед кој има интегрирано ChatGPT, чет-бот со вештачка интелигенција направен од OpenAI, кој стана сензација од моментот кога се појави.

Ако некогаш се најдете во било каков сомнеж, не грижете се. Првиот e-bike што ќе биде промовиран наскоро има одговори на сите ваши прашања – каде е најблиското кафуле или ресторан и какво ќе биде времето утре. Може дури и да ви каже која е смислата на животот. Со доаѓањето на најновите паметни уреди, деновите на неизвесност и конфузија станаа минато.

Urtopia, компанија која се стреми да го трансформира градскиот превоз, најави создавање на интелигентен велосипед кој не само што ќе обезбеди исклучително искуство во возењето, туку ќе биде и извонреден придружник за возачите.

Фото: Facebook