Во Хрватска отворен првиот винотел

9

1

Во Хрватска е отворен првиот вински хотел, винотел Gospoja, фамилијарен бутик хотел, сместен на Врбник, на островот Крк.

2

Хотелот е инвестиција на две винарски фамилии и е прв хотел на тема вино. Објектот, во кој се вложени 4,8 милиони евра, се состои од пет споени куќи во низа кои ги симболизираат петте хрватски вински региони, пишува Пословни дневник.

3

Хотелот има 22 единици за сместување, од кои две се апартмани и пет фамилијарни соби, уредени и наречени по хрватски сорти на грозје.

4