Во следните 10 години се очекува значително зголемување на цените на челикот

58

Во следните години, цените на челикот би можеле „значително да се зголемат“ во споредба со последните нивоа, според извршниот директор на Tata Steel T.V. Narendran, Тачат Вишванат Нарендран.

Во последните седум или осум години, просечната цена на топловалениот челик беше околу 400 или 450 долари за метрички тон, додека долгорочниот просек во наредните години веројатно ќе биде над 600 долари, процени Нарендран во интервју за CNBC.

Цените во петокот беа 750 долари во Кина и 850 долари во Југоисточна Азија, рече Нарендран, додавајќи дека очекува тие да продолжат да се движат во тој опсег, флуктуирајќи на повисоко ниво отколку во минатото.