Волстрит: Nasdaq скокна, Nvidia победник на денот

50

Американските индекси пораснаа во понеделникот, предводени од силните добивки на технолошките акции.
Nasdaq Composite  ги предводеше добивките во денот, зголемувајќи се за повеќе од 1%, бидејќи индексот изгледаше подготвен да се опорави од две недели по ред остри загуби. Скокот на Nvidia (NVDA) од 7% го зголеми високотехнолошкиот индекс.

Реперот S&P 500 (^GSPC) порасна за околу 0,6%, додека Dow Jones Industrial Average (^DJI) порасна за околу 0,1%.

Во меѓувреме, очите ќе бидат насочени и кон објавувањето на записникот од последниот состанок за политика на Федералните резерви, каде централната банка ја продолжи својата кампања за зголемување на каматните стапки. Волстрит ќе биде повеќе од среќен да ги дешифрира сите индиции во записниците кои укажуваат на следниот потег на ФЕД во септември.