За девет месеци фабрика Карпош прокнижи 54,3 милиони денари

4

fabrika-karpos

Фабрика Карпош од почетокот на годината до крајот на септември оствари вкупна сеопфатна добивка во висина од 54.305.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Од јануари до септември лани, компанијата прикажа добивка од 28.337.000 денари.

Вкупните приходи од продажба во деветте месеци од 2016-та година достигнаа 507.831.000 денари, додека една година претходно салдото беше 149.617.000 денари.

Фабрика Карпош е компанија за проектирање, производство и монтажа на бетонски полуфабрикати, станови, индустриски објекти, мостови и далноводи.