За една година речиси секој втор работник во Хрватска ќе даде отказ

125

Хрватите ги менуваат работните места повеќе од кога било и имаат намера да ја продолжат практиката на поднесување оставки.

Ова го потврди истражувањето спроведено минатата година од Катедрата за работна психологија на Филозофскиот факултет во Загреб во соработка со Хендал, а исто така и од порталот МојПосао.

Според истражувањето на Одделот за работна психологија, една петтина од Хрватите барале нова работа во моментот на истражувањето, а четвртина (27%) имале намера да го сторат тоа во текот на следната година.

Истражувањето на порталот МојПосао е многу подрастично и покажува дека во последните три години речиси половина (45%) од работниците дале отказ, а речиси секој втор планира да го стори тоа во рок од една година, пишува Пословни дневник.

Звонимир Галиќ, професор од катедрата за работна психологија на Филозофскиот факултет, објаснува дека поради методологијата на истражување, бројките на порталот МојПосао веројатно се преценети, но тие потврдуваат динамичен тренд кој никогаш не постоел на хрватскиот пазар на труд. А одговорот зошто луѓето ги менуваат работните места е всушност многу едноставен. Затоа што можам“, вели Галиќ.

„Првпат имаме ситуација на огромен недостиг на работници во сите сегменти, а работодавачите мора да се борат за нив. Притоа, платите ни се генерално ниски и дополнително се намалија поради инфлацијата, па луѓето бараат работа каде што можат да добијат подобра плата“, објаснува професорот.

Токму оваа – платата – е причината број еден поради која луѓето ќе одлучат да ја сменат работата. Но, тоa не е единствениот мотив. Истражувањето на порталот МојПосао на тој начин покажува дека лошите работни услови се високо на листата причини поради кои луѓето ќе почнат да бараат нова работа.

По платата (49%), работниците ги споменуваат и лошите меѓучовечки односи (45%), неможноста за професионален напредок (42%), потценувањето од страна на работодавачот (42%) и лошите работни услови кои влијаат на здравјето (41%). Излегува дека и покрај хроничниот недостиг на работници, хрватските работодавци сè уште не ја разбираат вредноста на работниците.

Инвестирајте во луѓе!

„Управувањето со човечките ресурси многу напредуваше во последните години, но сепак е слабо. Многу од нашите работодавци сè уште не разбираат дека мора подобро да се справуваат со луѓето. Како да остануваат слепи за она што се случува на пазарот на трудот. Прво, затоа мора да ги зголемат платите. Но, тоа нема да биде доволно. Луѓето сакаат работна средина во која ќе можат да растат и да се развиваат“, нагласува професорот од катедрата за работна психологија.

Исто така, Галиќ смета дека трендот на оставки и промена на работните места ќе продолжат, од две причини.

„Демографските трендови се такви што има повеќе луѓе кои се пензионираат отколку оние што влегуваат на пазарот на трудот. Затоа, пазарот на трудот структурно се менува. Друга причина е континуираната емиграција“, вели Галиќ, додавајќи дека таквите трендови не се лоши.

„Мислам дека е добро. Со години имавме бавен пазар на труд, а менувањето на работните места обично беше поврзано со добивање работа, а не со отказ. Сега кога имаме спротивна ситуација, последиците ќе бидат подобри за работниците, што е зголемување во плати и поголемо вложување во вработените и нивните вештини“, нагласува професорката.

Што се однесува до занимањата, неговото истражување покажува дека тоа е најдинамично во секторите ИКТ и трговија, транспорт и туризам. ИТ секторот, имено, се карактеризира со недостиг на експерти и има најдобри услови за работа, бидејќи вработените во ИТ месечно ќе заработуваат нето во просек по 1.587 евра, покажуваат податоците на DZS.

Не треба да чуди што вработените во овој сектор лесно се одлучуваат за подобри можности, кои не е тешко да се добијат. Од друга страна, секторите трговија, транспорт и туризам се карактеризираат со ниски плати и полоши услови за работа, па затоа не треба да чуди што луѓето се откажуваат од работа и бараат подобри работни места. Тие во просек ќе заработуваат од 878 до 1.025 евра месечно.