Загуба од 5,6 милиони денари за Макотекс

4

makoteks

Компанијата Макотекс од Скопје во првите девет месеци од оваа година работеше со загуба од 5.649.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза.

Во период од јануари до септември 2014 година, компанијата прикажа загуба од 3.094.000 денари.

Вкупните приходи од продажба во пресметковниот период оваа година достигнаа 13.488.000 денари, додека истиот период лани тие беа 13.456.000 денари.