Земји што нудат највисоки плати за стоматолози

62

Стоматологијата стана сè поатрактивна професија, особено кога станува збор за финансискиот аспект.

Стоматолозите, како и лекарите, се барани низ целиот свет, особено ако се специјалисти во некоја област. Но, стоматолозите не се подеднакво добро платени насекаде. Ова се земјите во светот што нудат најдобри услови за работа и плати за стоматолози, пишува Newsforage.

  1. САД со просечна годишна плата од 172.350 долари

2. Швајцарија -148.796 долари

3. Луксембург – 124.042 долари

4. Канада – 116.843 долари

5. Сингапур – 99.314 долари

6. Норвешка – 93.100 долари

7. Велика Британија – 78.638 долари

8. Австралија – 75.451 долари

9. Јапонија – 71.732 долари

10. Холандија – 68.864 долари.

Фото: Pixabay