Zoo jeans, фармерки дизајнирани од тигри, лавови и мечки

3

zoo

За да се соберат средства за реновирање на зоолошката градина Камине во Хитачи, во Јапонија се продаваат фармерки брендирани како “единствени фармерки на Земјата дизајнирани од опасни животни”. Материјалот е замотан за големи гумени тркала, кои се оставаат во кафезите на лавовите, мечките и тигрите. Потоа животните со своите заби и канџи ги дизајнираат новите модели.