ZTE го лансира првиот паметен телефон со екран од антибактериско стакло

4

mobilen so bakterii

Кинеската технолошка компанија ZTE ќе го лансира првиот паметен телефон со екран од антибактериско стакло – ZTE Axon, пишува Unlock pwd.com.

Компанијата ја користи технологијата што ја разви американскиот гигант Corning, производител на заштитни стакла за паметните телефони.

Антибактериското стакло на Corning треба да овозможи во голема мера да се намали бројот на бактерии коишто се развиваат на екраните на паметните телефони.