Деветнаесетта година по ред менито за ѕвездите на гламурозната Оскаровска вечер беше подготвено од австрискиот популарен селебрити готвач Волфганг Пак. Јадења како мини Kobe бургери и пита од пиле во грне со црни тартуфи беа само дел од префинетиот кетеринг на Пак.
Менито за Governor’s Ball, односно забавата по доделувањето на Оскарите беше многу слично на она од минатата година. Пак го послужи “кремот” на Холивуд со неговата препознатлива но овој пат подобрена верзија на пита од пилешко декорирана со вкусни црни тартуфи.
Во луксузното мени беа исто така понудени и чаден лосос како предјадење, мини Kobe бургери со Чедар сирење и ремулад сос, понатаму Јапонска салата од праски, динстан црвен спарид во Таи сос, туна Niçoise и печен компир со кавијар
Вегетеријанската варијанта на менито вклучуваше салата од кељ со артичоки на скара во балсамов оцет, белуга кавијар со карфиол со млад зеленчук и толчени зачинети ореви.
За десерт Пак припреми сладолед лисја, Конокорд грозје, како и познатите чоколадни Оскар статуетки попрскани со златен прав.