Биткоинот достигна рекордна вредност од 60.000 долари

49

Вредноста на биткоинот денеска надмина 60.000 долари, со што ја надмина рекордната вредност.

Вредноста на биткоинот на платформата Binance скокна за 5,77% и достигна цена од 60.104 долари.

Од почетокот на оваа година, биткоинот порасна за 80%, а во последните 12 месеци неговата вредност се зголеми за 570%.

Фото: Pixabay