Бизнис средба Стопанството во Пелагонискиот регион

14

pelagonija2Преставници од компании членки на Сојузот на стопански комори ќе присуствуваат на денешната средба Стопанството во Пелагонискиот регион.

Тема на средбата ќе биде развојот на индустриската зона Жабени како можност за нови вработувања и за пристапот до поволни кредитни линии како услов за развој на стопанството.

На средбата планирано е да присуствуваат владини претставници и градоначалникот на Битола Владимир Талевски.