BMW го зголемува производство на возила во Кина

15

Германскиот производител на автомобили, BMW заедно со својот кинески партнер Brilliance, договори зголемување на производството на возила во Кина.

За германскиот производител кинескиот пазар е повеќе од стратешки, особено во услови на пандемија кога се намалува продажбата на нови автомобили.

Уделот на кинескиот пазар за најголемите автомобилски играчи порасна во текот на минатата година, достигнувајќи 36% за Mercedes, 33% за BMW и 43% за Audi.

Фото: Pexels