Британски милијардер ја шири деловната империја во БиХ

42

ИТ компанијата Virgin Pulse во Тузла, којашто работи со клиенти ширум светот и е дел од деловното царство на британскиот милијардер Ричард Брансон достигна 300 вработени.

Интересно е што за време на пандемијата, компанијата го подобри својот бизнис и бројот на вработените во БиХ. Тие ангажирале 30 софтверски инженери за време на пандемијата Ковид-19, како и над 30 лица за операции со клиенти.

Покрај тоа, тие започнаа нов инженерски bootcamp со 14 учесници.

Компанијата воведе голем број услуги поврзани со Ковид-19 како дел од својата платформа за производи. Тие сè уште функционираат беспрекорно дури и кога повеќе од 70% од вработените работат од дома.

Фото: Facebook