Бугарски Paynetics го презема работењето на Wirecard во Велика Британија и Ирска

16

Бугарската финтек компанија Paynetics објави дека преку деловното работење во Велика Британија се стекнала со портфолио на корпоративни платежни картички, што е дел од деловната активност на германски Wirecard во Велика Британија и Ирска.

“Според договорот, Paynetics ќе соработува со корпоративни клиенти, кои претходно се потпираа на Wirecard за издавање картички и услуги за плаќање, се вели во соопштението на бугарската компанија.

Како дел од аквизицијата, Paynetics ќе им обезбеди на своите нови клиенти брза, безбедна и беспрекорна транзиција, заедно со стратешки план за производи за идниот развој на овие програми, кои досега се соочуваа со можност за прекинување на работењето.

“Ова е водечки бизнис за Paynetics и клучна пресвртница за нас во однос на нашето проширување на пазарот во Велика Британија и на Европа. Но, тоа е исто така промена во игрите за нашите нови клиенти, кои сега се наоѓаат во безбедни раце и пред себе имаат одреден јасен патоказ за својата деловна активност, рече Валери Валтчев, ко-основач на Paynetics.

Фото: Facebook