Cardano бележи профит во услови на пад на пазарот

16

Финансиски аналитичар рече дека Cardano отстапува од другите крипто средства бидејќи цената на алткоинот расте.

Во ново видео, презентерот на каналот за финансиска едукација на YouTube InvestAnswers посочи дека претстојната имплементација на хард-форкот „Vasil“ (хардфорк, што се однесува на блокчејн технологијата, е радикална промена на протоколот на мрежата што ги прави валидни претходно невалидните блокови и трансакции, или обратно. Хард-форк бара од сите јазли или корисници да се надградат до најновата верзија на софтверот за протокол – н.з.) овој месец доведе до актуелниот митинг на ADA.

„Секогаш се надоградува пред хард-форк. Сосема е очигледно дека скокот во моментов се должи на „Vasil“, кој треба да донесе многу големи работи: многу поголема приспособливост во однос на TPS [трансакции во секунда], многу повеќе функционалност на паметниот договор, многу повеќе Можности за DeFi [децентрализирано финансии] итн“.

Тој рече дека ажурирањата на мрежата се „биковски“ за ADA.

„Ако погледнете наназад, можете да го видите хард-форкот Shelley во јули 2020 година, Cardano се зголеми за 500%, Mary во март 2021 година, [потоа тој] се зголеми за 1.100%. Тоа беше голем потег пред овој хард-форк, додека по најновото ажурирање Alonzo, DeFi средствата се зголемија за околу 135% и ја достигнаа својата највисока вредност досега од 2,96 долари“.

Cardano се искачи на 0,64 долари на 1 јуни, што е највисоко ниво од падот на 0,42 долари во мај. Аналитичарот рече дека алткоинот можеби не ги надминал претходните врвови, но движењето на цените сугерира дека АDА се одвојува од другите дигитални средства.

„Во моментов сме околу 0,65 долари, нешто слично, но отстапува и станува неповрзано со други средства. Ако ги погледнете паровите Cardano / Etherium (ADA / ETH), Cardano / Bitcoin (ADA / BTC) итн., тие навистина се пробиваат, па ние ќе го следиме ова многу внимателно“.

Со своето неодамнешно рели, Cardano го престигна XRP и стана шестото крипто-средство по пазарна капитализација. Во моментот на пишување, Cardano се тргува со 0,58 долари.