Десет моќни пораки за успех

479

Зиг Зиглар е ветаран од Втората Светска војна и успешен менаџер за продажба во неколку компании. Почина на 28 ноември 2012. Имаше 86 години. Во продолжение прочитајте 10 негови моќни пораки.

1. Запомни, неуспехот е настан, а не личност.

2. Ќе го добиеш она што сакаш, ако им помогнеш на другите да го добијат тоа што го сакаат.

3. Луѓето често викаат дека мотивацијате не трае долго. Не трае ни капењето во бањата. Затоа ги препорачувам дневно.

4. Никогаш не била подигната статуа во чест на некој што критикува.

5. Луѓето не купуваат поради логични причини, туку поради емоционални.

6. Очекувајте го најдоброто. Подгответе се за најлошото. Профитирајте од тоа што ќе дојде.

7. Ако бараш пријатели ќе дознаеш дека тие ретко се наоѓаат. Ако станеш пријател ќе ги наоѓаш насекаде.

8. Правилно избраната цел е половина достигната.

9. Не твојата способност, туку твоето однесување ќе одреди колку далеку ќе стигнеш.

10. Ако можеш да сонуваш за успех, можеш и да го постигнеш.