Добивката на Комерцијална банка останува како резерва

39

komercijalna banka logo

Комерцијална банка Скопје донесе одлука за употреба и распоредување на нераспределената добивка до 31.12.2014 година, се наведува во соопштението на Македонска берза.

Според оваа одлука, нераспределената добивка на банката до крајот на минатата година, во износ од 95.603.943 денари се распределува во резерви.