Германија очекува 28 милијарди евра од фондот за обнова на ЕУ

10

Германската влада планира да добие околу 28 милијарди евра од фондот за обнова на Европската унија.

Властите усвоија план за обнова по корона кризата којшто го предаде германскиот министер за финансии, Олаф Шолц.

Девет десеттини од предвидените трошоци се наменети за заштита на климата и дигитализација.

Фондот за обнова на ЕУ става на располагање вкупно 750 милијарди евра на своите земји членки.

Фото: Pexels