Годишно собрание на Македонско – бугарската стопанска комора

17

d7681207-62bf-4d26-bb98-9442343488ecМакедонско-Бугарската стопанска комора денес во Скопје ќе одржи годишно собрание.

Според сопштението од Комората познати бизнисмени и директори на корпорации од двете земји, во наредниот период ќе се концентрираат на создавање услови за поинтензивна економска размена.

На годишното собрание на Македонско-бугарската стопанска комора, дел од темите што ќе се разгледуваат ќе бидат: како до една милијарда евра размена со Бугарија, дали политиката го кочи бизнисот што не признава граници, кои се пречките за поголеми инвестиции, развој на коридорите и железничката пруга кон Бугарија.