Халк Банк направи промена на законската казнена камата

115

halkbank

Халк Банк изврши промена на законската казнена каматна стапка за обврски во денари, почнувајќи од први овој месец, на 12 процентни поени, стои во соопштението на банката.

Корекцијата на законска казнена каматна стапка за обврски во девизи од први јули изнесува 7,636 процентни поени.