Honda порачува: Оставете ги мобилните телефони додека возите!

23

mati i sms

Јапонскиот производител на автомобили, Honda, испраќа силна порака до сите возачи со неколку кратки видеа под името #PhoneDownEyesUp.

Доколку луѓето не можат да направат некоја од работите, како што е потстрижување, правење палачинки… и во исто време да пишуваат порака на нивниот мобилен телефон, во тој случај не смеат ниту да возат и да пишуваат СМС во исто време.