Hullo – перница изработена од леќа

12

buckwheat_pillowФото: Hullo Pillow

Hullo перницата е изработена од 100% органски памук и внимателно избрани зрна леќа. Иако е цврста, сепак, е многу удобна и обезбедува природна поддршка на човековото тело. Hullo го отстранува стресот од ‘рбетниот столб, дозволувајќи им на мускули целосно да се релаксираат. Може да се прилагоди и дебелината на перницата со додавање или одземање на зрната од леќа.

Традиционалните перници ја задржуваат топлината на телото, што предизвикува непријатна миризба, особено во жешките летни месеци. За разлика од нив, Hullo овозможува воздухот да се движи слободно преку перницата, спречувајќи создавање на непријатна топлина. Корисникот ќе може да спие на студената страна на перницата без потреба да ја превртува. Перницата помага на при несоница, ги намалува главоболките, болката во грбот или вратот.

Засега е достапна само во САД преку лична достава до домовите на потрошувачите.