Иднината на осигурувањето во Европа – глобален настан каде ќе говорат извршни директори на осигурителни групации

32

Во организација на водечката меѓународна новинарска агенција Reuters се организира Глобален настан насловен „Иднината на осигурувањето во Европа“. Настанот е виртуелен и ќе биде одржан на 24 и 25-ти Ноември.

На настанот ќе говорат и дебатираат водечките извршни директори на глобалните осигурителни групации како што се: AXA, Swiss Re, Generali, AIG, Zurich, Lloyd’s, Scor, Convex, RSA, Ageas. Исто така ќе заземат учество и регулатори, консутлантски организации и др.

На панелот насловен „Key Risk Considerations For Doing Business In Europe“, кој ќе се случува на 25-ти Ноември, модератор ќе биде Проф. Климе Попоски, член на Собранитето при Стопанската комора на Македонија. Во неговиот панел како говорници ќе учествуваат:

  • Martin Merlin, Director, Bank, Insurance and financial crime – Directorate General for Financial Stability, Financial Services & Capital Markets Union European Commission;
  • Katja Pluto, Chief Risk Officer – EMEA, Zurich;
  • Frieder Knüpling, Group Chief Risk Officer, SCOR;
  • Fabrice Brossart, Chief Risk Officer International General Insurance, AIG;

    Сите заинтересирани можат бесплатно да се регистрираат на следниот линк: https://reutersevents.com/events/insuranceeurope/